ΔήμοιΔήμος Ελευσίνας

Επιστολή δημάρχου Ελευσίνας προς την εφημερίδα «Το Βήμα»

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύριος Ν. Οικονόμου καταδικάζει με επιστολή του το περιεχόμενο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα» και τον χαρακτηρισμό «ρωσικής προέλευσης».

Σύμφωνα με την επιστολή, είναι επαίσχυντος και άκρως προσβλητικός.

Στην επιστολή τονίζεται ότι στην Ελευσίνα αλλά και στον Ασπρόπυργο, κατοικούν Έλληνες, διωχθέντες από το Κεμαλικό καθεστώς και απόγονοι σφαγιασθέντων Ποντίων Ελληνικής καταγωγής.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Προς:

  1. Διευθυντή Εφημερίδας «Το Βήμα» κ. Καρακούση
  2. Διευθυντή Σύνταξης Εφημερίδας «Το Βήμα» κ. Τσώλη
  3. Αρχισυντάκτη Έκδοσης Εφημερίδας «Το Βήμα» κ. Καλογιάννη

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στο φύλλο της Εφημερίδας σας την 16η Δεκεμβρίου 2020, υπάρχει άρθρο -που μόνο ως λιβελλογράφημα μπορεί να χαρακτηριστεί- με τίτλο «Κορωνοϊός: Δεκαπλάσια τα κρούσματα στη δυτική Αττική από άλλες περιοχές της Αθήνας», το οποίο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και θυμό σε όλους μας, μιας και υιοθετεί ανυπόστατες και αμφιβόλου προέλευσης δηλώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο συντάκτης σας γράφει ότι για την  έξαρση της  πανδημίας όσα συμβαίνουν «…οφείλονται σε άτομα ρωσικής καταγωγής ή ρομά που δεν λαμβάνουν μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και σε επαγγελματικούς χώρους, προχωρούν σε μεγάλες οικογενειακές συνάξεις και δεν επιδεικνύουν καμία προσοχή…».

Καταδικάζω με τον πιο αποφαντικό τρόπο τον χαρακτηρισμό «ρωσικής προέλευσης».

Είναι επαίσχυντος και άκρως προσβλητικός.

Σας γνωρίζω ότι στην Ελευσίνα αλλά και στον Ασπρόπυργο, κατοικούν Έλληνες Συμπατριώτες μας, διωχθέντες από το Κεμαλικό καθεστώς και απόγονοι σφαγιασθέντων Ποντίων Ελληνικής καταγωγής.

Οι Έλληνες Συμπατριώτες μας, νεοπρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ, ζουν από την πρώτη στιγμή της επιστροφής τους στην Πατρίδα μας, σε πλήρη αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Η προσφορά τους δε, είναι ανεκτίμητη, μιας και έχουν συμβάλλει με την παρουσία τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποδοκιμάζω το ρυπαρό σας δημοσίευμα, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την Δημοκρατική πορεία της Εφημερίδας σας.

Σας καλώ όχι μόνο να δημοσιοποιήσετε την επιστολή μου, αλλά και να αποκαταστήσετε με καινούριο δημοσίευμα την αλήθεια.

Επίσης σας καλώ να μας γνωστοποιήσετε το «υψηλόβαθμο στέλεχος» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προέβη σε αυτό τον κατάπτυστο και ανιστόρητο χαρακτηρισμό.

Είμαι σίγουρος ότι ως έγκριτη Εφημερίδα θα αποκαταστήσετε την αλήθεια.

Σας εύχομαι να έχετε μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Αργύριος Ν. Οικονόμου

 


Για να μην μένετε πίσω στην ενημέρωση, ακολουθήστε το inthecity.gr στα social media…

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Twitter!

Βρείτε μας στο Youtube!


 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι