Την Αίγινα επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία για την πρόοδο και η επιτάχυνση στα εκτελούμενα έργα στο νησί.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Δημήτριου Μούρτζη, των αντιδημάρχων, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικών συμβούλων, όπου συζητήθηκαν η εξέλιξη αλλά και τα προβλήματα στα έργα που εκτελούνται στο νησί, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Έπειτα, δεδομένης της υψηλής προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής στην αντιπλημμυρική θωράκιση, ο κ. Χατζηπέρος πραγματοποίησε αυτοψία στην γέφυρα της Σκοτεινής προκειμένου να καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης, δίνοντας επιτέλους ένα τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το υπό ολοκλήρωση στάδιο του νησιού, προκειμένου να διαπιστώσει ότι πράγματι θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, ήτοι μέχρι 8 Αυγούστου, για να αποδοθεί στους κατοίκους, τους αθλητικούς συλλόγους και την αθλούμενη νεολαία του νησιού της Αίγινας, το οποίο δεν διαθέτει άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκεί συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του νησιού, Σταμάτη Μαρμαρινό καθώς και με τον παλιό πρωταθλητή του Μαραθωνίου και σήμερα προπονητή του ΟΑΚ Αίγινας, Βασίλη Ζαμπέλη. Τόνισε στις δηλώσεις του ότι η αυτάρκεια και η ανεξαρτησία σε αθλητικές υποδομές των νησιών και της Τροιζηνίας βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα για την Περιφέρεια.

Ολοκληρώνοντας τον σκοπό του ταξιδιού του, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις υπό εξέλιξη εργολαβίες οδοποιίας προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με τις παρούσες εργολαβίες έγινε η επισκευή, αποκατάσταση και βελτίωση δρόμων στην ευρύτερη περιοχή του νησιού της Αίγινας που είχαν υποστεί ζημιές και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών για περισσότερο ασφαλείς μετακινήσεις που αποτελεί και το πάγιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Αίγινας. Εκκρεμούν μόνο εργασίες διαγράμμισης και σήμανσης.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με τον Δήμο της Αίγινας, έχει προγραμματιστεί και εκτελούνται μία σειρά έργων ζωτικής σημασίας, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών του ιστορικού νησιού της Αίγινας.

Πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε το Κ.Υ. Αίγινας όπου αφού παρέδωσε αναλώσιμο υλικό, ευγενική προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας, συζήτησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους. Κυριότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αποτελεί η έλλειψη 3 οδηγών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων