ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Επίσημο: Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.

Παράλληλα, δε, εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

NWS_APOFASI_APOTELESMATA_APOGRAFIS_GR

Mειώθηκε σε 10 χρόνια ο πληθυσμός

Τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας, που ανέρχεται σε 10.432.481 άτομα.

Η απογραφή του 2011 είχε καταγράψει πληθυσμό 10.815.197 άτομα στην Ελλάδα, έτσι παρουσιάζεται μείωση του πληθυσμού της τάξης του 3,5% στα τελευταία 1ο χρόνια.

Οι εκλογές θα γίνουν με βάση την απογραφή 2021

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε πριν λίγες ημέρες στον ΑΝΤ1 πως οι Εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση την απογραφή του 2021, γεγονός που προσδιορίζει χρονικά και την ημερομηνία τους, τουλάχιστον για την πρώτη κάλπη με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με τις διαρροές από το Μαξίμου, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου. Ωστόσο να σημειωθεί ότι οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί από το Μαξίμου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο Μάρτιος ως χρόνος των εκλογών απομακρύνεται.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα