ΕπικαιρότηταΠολιτική

Επίσημη επίσκεψη του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Σόφια

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σόφια προσκεκλημένος από τη βουλγαρική πλευρά και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov, τον υπουργό Εσωτερικών Mladen Marinov και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Petko Doykov.

Οι συναντήσεις αυτές εστίασαν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ και των εταίρων τους. Από την πλευρά της, η ΕΕ καλείται να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απέναντι στην κοινή πρόκληση, πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει ενόψει και του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Οκτωβρίου, καθώς επίσης και ενόψει της έναρξης της θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρόεδρος της οποίας έχει θέσει ιδιαίτερα ψηλά στις προτεραιότητές της τη μεταναστευτική πρόκληση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα