ΕπικαιρότηταΚόσμος

Επιμένει στις επιθέσεις ο Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να καλύψει σκάνδαλα

Προκαλεί ξανά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για «να καλύψει σκάνδαλα».

Μάλιστα, είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που ο Ακάρ ασχολείται με την Ελλάδα, ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους στις δηλώσεις του.

Ο Ακάρ για την Ελλάδα

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο των μεταναστών, η διαφθορά» τόνισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν αποτυχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες αντιλαμβάνεται και ο ελληνικός λαός. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Θέλουμε να δει (η ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι η εκτροπή δεν είναι κερδοφόρα», πρόσθεσε.

Τονίζοντας την «επιθυμία της Τουρκίας για διάλογο, ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ακόμα ότι η Αθήνα προσπαθεί να αποτρέψει και να υπονομεύσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για τη διαβούλευση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Όχι μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να κάνει αυτές τις συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει», είπε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο πλοίο TCG Anadolu.

Τόνισε ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως «θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ». «Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους (της Ελλάδας). Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα