ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Επιμένει η μητέρα της 4χρονης από τα Τρίκαλα για περιγραφές φρίκης του παιδιού από τον μπαμπά της

Στην ενοχή του 29χρονου αστυνομικού από τα Τρίκαλα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του, επιμένει η μητέρα του κοριτσιού.

«Ο ανακριτής επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Εμένα με απασχολεί ότι επέλεξε όταν θα είναι με το παιδί (σ.σ. ο πατέρας) να υπάρχει παρουσία παιδοψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού», είπε στο Mega.

Παραλλήλως, εκτίμησε πως «η ελληνική Δικαιοσύνη δείχνει ότι προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί. Δεν τον δικαιώνει, θα υπάρξει δικαστήριο, η ποινική δίωξη συνεχίζεται».

Η μητέρα ξεκαθάρισε ότι «εγώ σαν κάθε μάνα εμπιστεύομαι το παιδί μου, και αυτό που έχει περιγράψει και στις δύο καταθέσεις. Το παιδί μου λέει το βίωμά του. Αυτά που είπε στον παιδοψυχολόγο το παιδί, μου τα περιέγραψε στο νοσοκομείο, κάποια πράγματα. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ και δεν ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση».

Η μητέρα διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ακούγονται από την άλλη πλευρά περί σκευωρίας, με στόχο να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

«Με κατηγορούν για σκευωρία. ότι το έκανα όλο αυτό για την επιμέλεια. Είναι ψέματα, το δηλώνω κατηγορηματικά. Την επιμέλεια την είχα, δεν είχα κάτι άλλο να ζητήσω», ξεκαθάρισε.

«Οι δικαστικές αποφάσεις μιλούν για εμένα. Εκανα ό,τι θα έκανε μια σωστή μάνα απέναντι στο παιδί της. Παρέλαβα το παιδί μου εκείνη την ημέρα, και πηγαίνοντας να την αλλάξω εντόπισα έντονη ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή. Μου παραπονιόταν ότι πονούσε. Την πήγα στο νοσοκομείο. Ο παιδίατρος, αφού την εξέτασε, ζήτησε τη συνδρομή γυναικολόγου, που εντόπισε τραυματισμό στην ευαίσθητη περιοχή του παιδιού. Ειδοποίησαν τις Αρχές και ακούγοντας ότι ο πατέρας της είναι αστυνομικός, κάλεσαν το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. Η μικρή τούς ανοίχτηκε και είπε με πολλές λεπτομέρειες όσα είχε βιώσει. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για σκευωρία. Εχουμε δύο καταθέσεις, που το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη. Κάθε κατηγορούμενος ψάχνει τρόπους να αποποιηθεί τις ευθύνες του», επεσήμανε.

Διευκρίνισε πως δεν γίνεται λόγος για «βιασμό», αλλά «ασελγείς πράξεις» που «δεν αφήνουν ιατρικά ευρήματα ώστε με σιγουριά να πούμε τι έγινε και τι δεν έγινε. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν περίμεναν να δουν την ιατροδικαστική εξέταση, κινήθηκαν άμεσα και έβγαλαν ένταλμα σύλληψης».

Επανερχόμενη στις καταθέσεις της μικρής, είπε ότι έδωσε μία «στο νοσοκομείο, παρουσία ειδικού ψυχολόγου και αστυνομικών» και μία δεύτερη στον ανακριτή «πάλι παρουσία παιδοψυχολόγου».

«Μιλάμε για ένα 4χρονο. Η όλη διαδικασία στον ανακριτή κράτησε 1,5 ώρα. Είναι πάνω από 40 σελίδες σύνολο και οι δύο καταθέσεις μαζί. Το παιδί περιγράφει αναλυτικά το βίωμά της και στις τελευταίες σελίδες που είναι εξαντλημένο, έχει κουραστεί πολύ, θέλει να φύγει, να φάει, ζητάει τη μαμά του. Είναι σε ένα περιβάλλον με τρεις αγνώστους. Δεν αναίρεσε τα όσα είπε στις καταθέσεις της. Διαφοροποίησε ελάχιστα τα όσα είχε πει, εξήγησε.

Η ίδια αποφεύγει να μιλάει στο παιδί της για το ζήτημα, καθώς «προσπαθώ να καθαρίσει το μυαλουδάκι της, να μη χαλάω την καθημερινότητά της».

«Οπως καταλαβαίνω ως μάνα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μέσα της. Ξυπνάει τη νύχτα, δεν είναι το παιδάκι μου. Το παιδί ήθελε να πηγαίνει στον πατέρα της, και δεν είχα κανένα πρόβλημα να πηγαίνει. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, και οι γονείς μου είναι πολύ καλά μεταξύ τους. Ηθελα και εγώ το παιδί μου να μεγαλώσει σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα όσα τόνισε ο πατέρας της, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι είχε αφήσει υπόνοιες για κακοποίηση της κόρης της από τον 29χρονο, αποκαλώντας τον και άρρωστο.

«Τα όσα είπε ο πατέρας μου ισχύουν, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε όσα έγιναν εντός και εκτός γάμου με εμένα και τον σύντροφό μου. Υπάρχουν μαρτυρίες, στοιχεία και δικαστικές αποφάσεις. Δεν έγινα ποτέ εκδικητική, ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει και με τους δύο γονείς του», κατέληξε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα