Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επιδότηση για δικαιούχους του Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ

Σε συνέντευξή του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με τη ΔΕΗ, που αφορά στην επιδότηση των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι υπερδιπλάσιος από εκείνον της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και θα ανέλθει στα 5.000.000 ευρώ. Θα έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2018 και στο πρόγραμμα θα ενταχθούν περί τις 30.000 οικογένειες, έναντι των 20.000 δικαιούχων της πρώτης φάσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, προσανατολίστηκε στη λήψη μέτρων κοινωνικής πολιτικής και στη στήριξη των πολιτών, που δοκιμάζονται περισσότερο από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, κάνοντας πράξη την αντίληψη της αλληλεγγύης και συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, επαναπροσανατολίστηκαν και οι δαπάνες του προϋπολογισμού της σε μια σειρά από θέματα, όπως το πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών της ΔΕΗ που ξεκίνησε τέλος του 2015, το πρόγραμμα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε εξοπλισμό ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 13 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς τα 3 μεγάλα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την επιδότηση των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ προβλέπει:

• Ενίσχυση 100 ευρώ για οικογένειες με 3 προστατευόμενα τέκνα

• Ενίσχυση 150 ευρώ για άτομα με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης

Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι ο οικιακός καταναλωτής να είναι δικαιούχος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, να έχει ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές έως τις 31 Αυγούστου 2017 και να είναι ενήμερος ως προς τις οφειλές το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια, αφού το ποσό της επιδότησης θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό της ΔΕΗ του Δεκεμβρίου 2017 με την ένδειξη «Περιφέρεια Αττικής».

 

Προτεινόμενα