ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Επιχείρηση έξωσης στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ

Αλλη μια επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά από το σπίτι της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε πλειστηριαστεί πριν από δύο χρόνια για πολύ μικρό χρηματικό ποσό, σημειώθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στα Πατήσια.

Η έξωση απετράπη ύστερα από παρέμβαση πλήθους αλληλέγγυων.

Μάλιστα, για να εκτελεστεί η έξωση βρέθηκαν επί τόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ομάδες ΔΙΑΣ, που έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας. Σύμφωνα με το 902.gr, το αποτέλεσμα ήταν η πόρτα να μπλοκάρει και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία είναι εργαζόμενη στον Δήμο Αθηναίων, να εγκλωβιστεί μέσα.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Δήμητρα Καλδή ζει με τα δύο παιδιά της από το 2004 σε ένα μικρό διαμέρισμα στα Πατήσια, πληρώνοντας με συνέπεια το δάνειό της στην Εργατική Εστία.

Οπως είπε μιλώντας “Στο Κόκκινο”, «στην πολυκατοικία υπάρχουν 40 διαμερίσματα, αλλά τη διαχείριση έχει αναλάβει μια πενταμελής επιτροπή ιδιοκτητών. Στα κοινόχρηστα μαζεύτηκε χρέος 881 ευρώ, καθώς εγώ για να πληρώσω ζητούσα παραστατικά και αποδείξεις για τις εργασίες που έγιναν στο κτίριο, τα οποία όμως δεν μου δόθηκαν ποτέ. Δικηγόρος, συγγενής μέλους της διαχειριστικής επιτροπής έφτασε στην έκδοση εντολής πληρωμής, χωρίς απόφαση συνέλευσης της πολυκατοικίας».

Καταγγέλλει ουσιαστικά «κλοπή» του σπιτιού της, που εκπλειστηριάστηκε τον Μάιο και η ίδια -λόγω θανάτου του δικηγόρου της – ενημερώθηκε σχετικά τον Ιούνιο. «Ζήτησα μια παράταση της διαδικασίας ως τον Μάρτιο αλλά μάταια…» ανέφερε.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη, αλλά δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

«Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη», φώναξαν μεταξύ άλλων οι αλληλέγγυοι, ανάμεσα στους οποίους κάτοικοι της περιοχής, ακτιβιστές, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ και οι βουλευτές του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, αλλά και του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης.

Ο τελευταίος κάλεσε επί τόπου τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης τη συνδρομή της αστυνομίας στην εταιρία για την έξωση μιας γυναίκας, που χρωστούσε μόλις 801 ευρώ από κοινόχρηστα.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα