ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Επί ποδός στον Δήμο Ηρακλείου για τον “Ζορμπά”

Επί ποδός και σε ετοιμότητα είναι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τυχόν έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν από την έλευση του τυφώνα «Ζορμπά» στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα τελευταία μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν ότι τελικά ο «Ζορμπάς» θα περάσει πάνω και όχι δίπλα από τις πόλεις της Αττικής, προμηνύοντας εντονότερα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένονται να εκδηλωθούν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως στο διάστημα μεταξύ 18:00 και 20:00.

Για αυτό τον λόγο το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής θα παραμείνει ανοιχτό από τις 17:00 έως τις 21:00 για να εξυπηρετήσει κλίσεις και αιτήματα των κατοίκων της πόλης.

Οι Ηρακλειώτες μπορούν να επικοινωνούν για αυτό το διάστημα με τα τηλέφωνα του γραφείου δημάρχου: 213-2000106 και -102 αλλά και για όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας 210-3359002, -003.

Τα συνεργεία Περιβάλλοντος και Πρασίνου είναι σε επιφυλακή και διαρκώς έξω στην πόλη προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Οι κυριότερες από αυτές:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες, που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι