ΕπικαιρότηταΚόσμος

Επί 20 χρόνια είχε πείσει τον σύζυγό της ότι είχε Αλτσχάιμερ και του έκλεβε τα χρήματα

Μπροστά σε μία πρωτοφανή περίπτωση απάτης βρέθηκαν οι αστυνομικές αρχές του Κονέκτικατ, καθώς υπήρξε καταγγελία για μία γυναίκα που είχε πείσει τον σύζυγό της ότι έπασχε από Αλτσχάιμερ και του είχε αφαιρέσει συνολικά 600.000 δολάρια.

Μάλιστα, το τρομερό στην όλη υπόθεση είναι ότι η δράση της 63χρονης λάμβανε χώρα για δύο δεκαετίες, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο, στο οποίο με πρόφαση το πρόβλημα υγείας του, αφαιρούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ιστ Χέιβεν, η Donna Marino, έχοντας καταφέρει να πλαστογραφήσει την υπογραφή του άνδρα της σε επιταγές συντάξεως, κοινωνικής ασφάλισης, διακανονισμούς αποζημιώσεων και σε άλλα νομικά έγγραφα, έπαιρνε τα χρήματα του συζύγου της, με την δικαιολογία του Αλτσχάιμερ.

Στο μεταξύ, η δράση της δεν περιορίστηκε μόνο στα χρήματα, αλλά και σε διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα και συλλεκτικά νομίσματα, τα οποία πουλούσε και έβαζε τα χρήματα σε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει.

Κάποια μέλη της οικογένειας όμως (κυρίως η κόρη της), είχαν αρχίσει να προβληματίζονται από τα συνεχόμενα παράπονα του θύματος, αλλά και την στάση της 63χρονης, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος άνδρας να πειστεί να πάει στην αστυνομία.

Με τον τρόπο αυτό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βγει ένταλμα για την σύλληψη της Donna Marino, η οποία μόλις αντιλήφθηκε ότι την είχαν καταλάβει, εξαφανίστηκε.

Την Τετάρτη όμως παραδόθηκε και είπε ότι το έκανε για να βοηθήσει συγγενικά της πρόσωπα που είχαν οικονομικά προβλήματα.

Ο εισαγγελέας τής απήγγειλε κατηγορίες για κλοπές πρώτου βαθμού και πλαστογραφίες τρίτου βαθμού.

Πάντως, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη, καταβάλλοντας εγγύηση 25.000 δολαρίων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα