ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Έπεσε τμήμα της οροφής σε λεωφορείο που εκτελούσε τη γραμμή 040 – Από τύχη δεν υπήρχαν όρθιοι επιβάτες στο όχημα

Μετά τα τρένα, φαίνεται πως σε αυτή τη χώρα ζούμε από τύχη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λεωφορείο, από τα απαρχαιωμένα του στόλου του ΟΑΣΑ στην Αττική, που εκτελούσε το μεσημέρι της Παρασκευής την γραμμή 040, διέκοψε το δρομολόγιο όταν τμήμα της οροφής, ένα μεταλλικό πάνελ έπεσε στο έδαφος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στις Τζιτζιφιές σε λεωφορείο που ανήκει στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 040 Πειραιάς-Σύνταγμα.

Στο όχημα εκείνη την ώρα επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Τι λένε επιβάτες στο λεωφορείο

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στον Alpha και την εκπομπή «Tlive», οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό που σημειώθηκε στις 12:50 το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ το λεωφορείο κινούνταν προς την περιοχή της Καλλιθέας.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, σαν κάτι να έπεσε και να έσπασε.

Γυρίσαμε πίσω και είδαμε ότι ένα κομμάτι της εσωτερικής οροφής του οχήματος να έχει πέσει στο διάδρομο

«Γυρίσαμε πίσω και είδαμε ότι ένα κομμάτι της εσωτερικής οροφής του οχήματος να έχει πέσει στο διάδρομο ανάμεσα στα καθίσματα και για καλή μας τύχη το λεωφορείο δεν ήταν γεμάτο, δεν υπήρχαν όρθιοι δηλαδή, ήταν όλοι καθισμένοι» είπε.

«Αν ήταν όρθιοι, αντιλαμβάνεστε ότι το κομμάτι της εσωτερικής οροφής θα έπεφτε στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου και τώρα θα κλαίγαμε» συνέχισε.

Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το δρομολόγιο

«Ο οδηγός γύρισε, γιατί δεν κατάλαβε ο άνθρωπος τι συνέβη, καθώς δεν υπήρχε τράνταγμα, είδε τι έγινε, έστριψε στη Θησέως και μας είπε ‘παρακαλώ κατεβείτε κάτω, γιατί δεν το κινδυνεύω’», είπε σχετικά ο επιβάτης, που ήταν παρών στο περιστατικό.

Το όχημα φαίνεται πως επανήλθε στην κυκλοφορία περίπου 1 ώρα αργότερα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στην εκπομπή του ALpha:

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των λεωφορείων στη χώρα μας έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας στην Ευρώπη και αγγίζει σχεδόν την 20ετία.

Πολλά από τα οχήματα έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ διαρκώς δίνονται παρατάσεις για την συνέχιση κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα