Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

«Επεσαν» οι υπογραφές για το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου

Χρηματοδότηση 1,6 εκ. ευρώ για την επισκευή και τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγιος Θωμάς, Λαράνι, Λούρες, Πραιτώρια, Πύργος της Π.Ε. Ηρακλείου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια, παρόντες επίσης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τεχνικών Εργων Νίκος Ξυλούρης, ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων ΠΕ Ηρακλείου, Μανόλης Φακουκάκης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΤΕΕ» Νικήτας Λουλάκης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του για αυτό το σημαντικό έργο, ανέφερε:

«Υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, Αγ. Θωμά-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ που αφορά αντικατάσταση ασφαλτικών, «σενάζ», οριζόντια και κάθετη σήμανση, και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει με την εξέλιξη των εργασιών.

Ενας δρόμος που έχει σημαντικά προβλήματα, που θα λυθούν με την εργολαβία, και πιστεύουμε ότι θα δώσει μία πολύ σημαντική βοήθεια σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, από την πλευρά του ανέφερε:

«Μετά την ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας – Βουρβουλίτη, άλλο ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια του Πολίτη αποκτά «σάρκα και οστά».

Αφορά στον δρόμο Αγίου Θωμά – Λαράνι – Λούρες – Πραιτώρια – Πύργος, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, για τομ λόγο αυτό ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη, γιατί πραγματικά βρίσκεται δίπλα μας, μας στηρίζει.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εμείς και η Περιφέρεια ενώ λειτουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο στον πολίτη. Αυτό κάναμε με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ένα έργο που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια».

Τι προβλέπει το έργο

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εφαρμογή έκτασης τοπικών και τμηματικών παρεμβάσεων, οι οποίες αφορούν εργασίες καθαρισμού τάφρων και τεχνικών απορροής ομβρίων, τεχνικών αντιστήριξης, αποστράγγισης, απορροής, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης