ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των εργαζομένων που απεργούν και των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που έχουν απολυθεί και βρίσκονται καθημερινά έξω από το εργοστάσιο, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα πούλμαν με τους άλλους εργαζόμενους να εισέλθουν στον χώρο.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απομάκρυναν τους εργαζόμενους και πλήθος υποστηρικτών τους, από την είσοδο.

Κατά την αστυνομική επέμβαση έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκαν 5 τραυματίες.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους εργαζόμενους. Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις, εξαιτίας των απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα