ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εντονη αντιπαράθεση της Eλενας Ακρίτα με το ΚΚΕ

Εντονη αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή σχόλια της Ελενας Ακρίτα για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, το πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε το ΚΚΕ επειδή είναι gay.

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Περισσού και το ηχογραφημένο απόσπασμα του podcast διεγράφη, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, όπως έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Το ΚΚΕ με επιστολή του εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η Ελενα Ακρίτα αναφέρθηκε σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. “Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κυρία Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ολα ξεκίνησαν, όταν η Ελενα Ακρίτα ανέφερε:

«Οταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα». Προσέθετε δε ότι αυτό προκαλεί έκπληξη, αφού το ΚΚΕ έχει άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην κοινοβουλευτική του ομάδα…

Η έντονη αντίδραση του ΚΚΕ

“Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κυρία Ελενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2”, αναφέρει η επιστολή του ΚΚΕ.

“Στο συγκεκριμένο podcast και ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

“Οταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κυρία Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -και όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.

Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast, πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας”.

Η απάντηση της Ελενας Ακρίτα μέσω facebook

Στην επιστολή του ΚΚΕ απάντησε η Ελενα Ακρίτα με ανάρτησή της στο facebook, στην οποία αναφέρει:

“Οπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ‘πατε.

1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περί Μπιμπίλα που -όταν η προεδρία του ΣΕΗ ανάμεσα σε εκείνον και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό- ψηφοφόροι του κόμματός σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και “γκέι”, σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορεύτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ.

2. Οτι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στον γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

3. “Αφορίσατε” με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας “τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί τους”.

4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν είπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Υπάρχουν. Ούτε ονόματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή, σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μάχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογράφησα επανειλημμένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.

6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ γιατί λογοκρίθηκε κείμενό μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού, όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.

7. Μετανιώνω που είπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνος Χωριανόπουλος να αποσύρει το “επίμαχο” απόσπασμα. Επρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστόσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μέτωπο.

Εκανα λάθος.

Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω, παρά μόνον στους αναγνώστες μου.

Ελα που θα συστηθούμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Ελα σε παρακαλώ πολύ”.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα