Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Εντονη αντίδραση Αγοραστού για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Την έντονη αντίδρασή τους για το μικρό ποσό εκταμίευσης από την υπερδέσμευση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για το υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014 – 2020 (Πρόγραμμα Νέων Αγροτών) εξέφρασαν κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και φορείς του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με απόφαση του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαρ. Κασίμη, διαμόρφωσε το ποσό της υπερδέσμευσης με κριτήρια αναντίστοιχα με το ποσοστό των επιλαχόντων ανά Περιφέρεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, από τους 483 επιλαχόντες του Προγράμματος στη Θεσσαλία να εγκρίνονται μόλις 180.

Μάλιστα όσοι έκαναν αίτηση στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ με αποτέλεσμα να συντελείται μια κατάφορη αδικία.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός:

«Πρόκειται για μια απόφαση ευάλωτη στην ισονομία την ισοπολιτεία και το δίκαιο. Επιδεινώνει το κλίμα συνεργασιών και κλονίζει την εμπιστοσύνη στη δίκαιη αντιμετώπιση των Περιφερειών.

Κύριε Υπουργέ, κύριοι Υφυπουργοί, κύριε Γενικέ Γραμματέα το προνόμιο της κατανομής των πόρων το χρωστάτε στην κοινωνία. Να το χρησιμοποιήσετε για το καλό της κοινωνίας με κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας.

Επιθυμούμε έναν κόσμο στην έννοια της δικαιοσύνης και μόνο. Αναμένω την βοήθεια του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλίας, στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι Ελληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι πολίτες αξίζουν της ίδιας μεταχείρισης και της εξίσωσης προς τα πάνω.

Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των Περιφερειών γιατί σταθερή μας θέση ήταν και είναι οι επιλαχόντες αγρότες και κτηνοτρόφοι να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης και να ενταχθούν όλοι.

Πιστεύουμε η δέσμευση του Πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο έγινε πράξη» στην προκειμένη περίπτωση να βρει εφαρμογή: Το δίκαιο, να γίνει πράξη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας