ΔήμοιΔήμος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

Έντονη ανησυχία για θέματα ασφάλειας στο Μαρκόπουλο

Υπερψηφίσθηκε ομόφωνα, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, ψήφισμα για την Ενίσχυση του Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας στον Δήμο.

Ο δήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου Μαρκοπούλου, βρίσκονται διαρκώς, σε επικοινωνία με ανώτερους Αξιωματικούς της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, αλλά και με τους αρμόδιους εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου.

Επίσης, ζητούν την ενίσχυση και της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποία προσφέρει αποδεδειγμένα, πολύ σημαντική προληπτική δράση, αλλά και άμεση παρέμβαση σε οποιοδήποτε συμβάν.

Παρατίθεται παρακάτω το σχετικό Ψήφισμα:

«Το πρόσφατο χρονικό διάστημα, παρουσιάζεται αύξηση των ληστειών και των διαρρήξεων σε κατοικίες και καταστήματα, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, με αποκορύφωμα, την προχθεσινή ένοπλη ληστεία, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Θεωρούμε, ότι η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, συνεπάγεται αδυναμία προστασίας της πόλης μας, από παντός είδους φαινόμενα εγκληματικότητας και αυτονόητα, αδυναμία άμεσης παρέμβασης, όταν αυτά εκδηλώνονται.

Το γεγονός αυτό, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 85.000 στρεμμάτων, με 60.000 στρέμματα περιαστικό και εκτός Σχεδίου Πόλης, χώρο, μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το πρόβλημα, δε, αναμένεται να οξυνθεί ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός ιδιαίτερα στο Πόρτο Ράφτη πολλαπλασιάζεται, ξεπερνώντας συνολικά στον Δήμο μας, τους 75.000 κατοίκους!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία του και καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να βοηθήσει αποτελεσματικά, ενισχύοντας ΑΜΕΣΑ, την στελέχωση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη και ιδιαίτερα του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου, αλλά και της ομάδας ΔΙΑΣ, με τα αναγκαία επιπλέον άτομα, για την στοιχειώδη ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Τέλος, παρακαλούμε τους Συμπολίτες μας, όταν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, να επικοινωνούν αμέσως και απευθείας, με το Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο: 22990-25111 (Αξιωματικός Υπηρεσίας)»!

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι