ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ενθερμη συμπαράσταση στους Γάλλους από τους Ελληνες πολιτικούς

Μηνύματα αλληλεγγύης στους Γάλλους και προς τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, στέλνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

 

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 

«Τα αισθήματα βαθιάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης για το τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στο ναό της Παναγίας των Παρισίων μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω του γενικού γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβη κ. Γ. Γεννηματά στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Κριστόφ Σαντεπί, προκειμένου να τα μεταφέρει στον Γάλλο πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν».

 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

 

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι εικόνες που παρακολουθούμε είναι απολύτως σπαρακτικές. Η Notre Dame είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό ορόσημο του Παρισιού, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Ολες οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον γαλλικό λαό, έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter:

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

“Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στον γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων”, τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:

“Eνα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας χάνεται. Η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή”.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Μήνυμα στήριξης στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων έστειλε μέσω twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Παναγία των Παρισίων ήταν και θα παραμείνει η δική μας κυρία. Ολοι μας στεκόμαστε δίπλα στους βουβούς από τη θλίψη Παριζιάνους».

Close