ΕπικαιρότηταΚόσμος

Εντάσεις στην Ιταλία, ζητούν από τον Ντράγκι να διαλύσει τη φασιστική Forza Nuova

Η κυβέρνηση της Ιταλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις από τα περισσότερα πολιτικά κόμματα, για να διαλύσει τη νεοφασιστική ομάδα Forza Nuova.

Η συγκεκριμένη ομάδα, συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου κατά της κυβερνητικής απόφασης να καταστήσει το «πράσινο πάσο» για τον κορωνοϊό, υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει από τις 15 Οκτωβρίου να επιδεικνύουν ένα ψηφιακό ή έντυπο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον κορωνοϊό.

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που καθιστά υποχρεωτική την εν λόγω πιστοποίηση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Να διαλυθούν οι νεοφασιστικές ομάδες»

Από την ίδρυσή της το 1997, η Forza Nuova έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για χρήση βίας κατά μεταναστών, προσφύγων, γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+.

Μαζί με την ομάδα CasaPound, αποτελούν τις ισχυρότερες νεοφασιστικές οργανώσεις στην Ιταλία.

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων ο ηγέτης της Forza Nuova Ρομπέρτο Φιόρε, συνελήφθησαν και 38 πολίτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις το βράδυ του Σαββάτου, όταν χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης.

Μια ομάδα εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου CGIL, προκαλώντας ζημιές.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) κατέθεσε πρόταση στο Κοινοβούλιο, με την οποία καλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, να διαλύσει τη Forza Nuova και όλα τα πολιτικά κινήματα νεοφασιστικής έμπνευσης.

Πηγή: rosa.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα