ΔήμοιΔήμος Τροιζηνίας

Ενημερωτική ημερίδα για την ενδοσχολική βία

Ημερίδα με θέμα «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο» θα πραγματοποιηθεί στα Μέθανα, στο Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μεθάνων.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης προς μαθητές δημοτικού με θέμα την ενδοσχολική βία, σε ομάδες έως 30 ατόμων, ώρες 10:00-13:00.

Παράλληλα, το Πολιτιστικό Κέντρο Των Μεθάνων θα πραγματοποιήσει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων αναφορικά με την ενδοσχολική βία, ώρα 15:00. Η Ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων και στην ευρύτερη κοινωνία των Μεθάνων.

Σκοπός της Ημερίδας

Σκοπός είναι να προωθηθεί και να προαχθεί γόνιμος και δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά µε τις αιτίες της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και να τεθούν οι βάσεις ευρύτερων προβληματισμών, ώστε να αναδειχθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της.

Η ψυχολόγος Γαλάνη Γιούλη θα αναφερθεί στις μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης. Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τους Δήμους.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι