ΔήμοιΔήμος Κορυδαλλού

Ενημερωτική ημερίδα για την Άνοια

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για την Άνοια, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 11:00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240.

Στην ημερίδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Κοινών Δράσεων για τη Δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν μια σειρά θεμάτων αναφορικά με την άνοια με βασικό στόχο να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την ασθένεια αλλά και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των φροντιστών τους.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου και ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Προστασία της Τρίτης Ηλικίας Ηλίας Κοσμίδης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα

Η νόσος Αλτσχάιμερ σήμερα – Κοινότητες φιλικές προς την άνοια στην Ελλάδα

Δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος -ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ.

Η λειτουργία της μνήμης

Ελένη Μαργιώτη, Κλινική νευροψυχολόγος, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Κλινική εικόνα και διάγνωση

Δρ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ».

Πώς θα μειώσουμε τις επιπτώσεις στους φροντιστές των ατόμων με άνοια

Παρασκευή Αθανασούλη, νευροψυχολόγος, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ»

Συντονιστής: Σπύρος Κουταβάς, νοσηλευτής, M.Sc., M.P.H, Τμήμα Προστασίας Προ-αγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής, Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δήμος Κορυδαλλού.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι