ΔήμοιΔήμος Ιλίου

Ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό ενηλίκων

Ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο της Προληπτικής Ιατρικής και της Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, υλοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς φόβο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», με ομιλητή τον διευθυντή Παθολογικής και Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτη Γαργαλιάνο-Κακολύρη.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Ο Τομέας της Πρόληψης είναι πολύ σημαντικός για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, υλοποιούμε πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες συμπληρωματικά με τα προγράμματα πρόληψης, συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών και στην έγκαιρη διάγνωση.

Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα ισχυρό μέσο προστασίας από λοιμώδη νοσήματα, όπως η Γρίπη, η Πνευμονιοκοκκική νόσος, ο Έρπητας Ζωστήρας, τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα απειλητικές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η πρόληψη είναι ο μοναδικός τρόπος διατήρησης της καλής ποιότητας ζωής».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι