Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ενημέρωση για τη ρύπανση των υδάτων του Σαρωνικού

Αυτοψία διενήργησε το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017 μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Το κλιμάκιο αποτελούντο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος και πραγματοποίησε αυτοψία κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού, εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕΑΑ, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση στις ακτές της περιοχής μετά την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, από τον μακροσκοπικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στα σημεία αυτά.

Με έγγραφό του στους τέσσερις Δήμους του νότιου παραλιακού μετώπου (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής), ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενημερώνει τις δημοτικές αρχές για τα αποτελέσματα της αυτοψίας των υπηρεσιών της ΠΕΑΑ και τους ζητάει να ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής, σε περίπτωση που διαπιστωθεί από πλευράς των δήμων ρύπανση στις ακτές τους.

Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ενέργειες-προσπάθειες του Δήμου για τον περιορισμό (με πλωτό φράγμα) της πετρελαιοκηλίδας, καθώς και την απορρύπανση των ακτών και την αποκατάσταση της θάλασσας και του παράκτιου μετώπου.

Ο κ. Φιλίππου διαπίστωσε ότι χάρη στις άμεσες συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποτράπηκε η εξάπλωση της ρύπανσης και στις υπόλοιπες ακτές του Σαρωνικού προς τον νότο.

Σημειώνεται, δε, ότι οι προσπάθειες απορρύπανσης συνεχίζονται και από τα τωρινά δεδομένα, προκύπτει ότι η παραλία από τη Βούλα μέχρι και το Σούνιο δεν έχει ρυπανθεί. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, η Περιφέρεια θα ενημερώσει τους πολίτες με νέα ανακοίνωση.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής