ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ενημέρωση για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-14:00, στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ενημέρωση θα γίνει με δωρεάν διάθεση έντυπου υλικού και προφυλακτικών και επιπλέον θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος «checkpoint» των φοιτητών.

«Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού του Aids, αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Και κατέληξε: «Η διαπαιδαγώγηση των νέων αποτελεί θεμελιώδη λίθο μιας στρατηγικής πρόληψης της σύγχρονης αυτής μάστιγας»

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα