ΔήμοιΔήμος ΜαραθώνοςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Μαραθώνα

Στην 39η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, εγκρίθηκε σύναψη και όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα», συνολικού προϋπολογισμού 663.000,00 €, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου.

Το έργο θα εκτελεστεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα που βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση στη Νέα Μάκρη και αποτελεί μέρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου του Δήμου.

Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του λειτουργικού κόστους του κολυμβητηρίου για τη βιώσιμη λειτουργία του, με τη χρήση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης και την εγκατάσταση του ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα αποτελείται από δυο θερμαινόμενες κολυμβητικές δεξαμενές, μία ολυμπιακών διαστάσεων με συνολικά 8 διαδρομές και μια κολυμβητική δεξαμενή εκμάθησης μικρών παιδιών.

Οι κύριες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου είναι, η κολυμβητική δεξαμενή συνολικής επιφάνειας 1050μ. και το κτήριο αποδυτηρίων και χώρων εξυπηρέτησης κοινού με επιφάνεια θερμαινόμενων χώρων περίπου 150 τ.μ.

Το έργο αφορά την εφαρμογή μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης με την εγκατάσταση ενός Ενεργειακά Βελτιωμένου Υβριδικού Συστήματος Θέρμανσης της κολυμβητικής δεξαμενής.

Για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) θα εγκατασταθεί ηλιακό σύστημα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας, το οποίο λειτουργεί εν σειρά με την υφιστάμενη διάταξη παραγωγής ΖΝΧ.

Η στιγμιαία περίσσια ηλιακής ενέργειας η οποία μπορεί να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες, αποθηκεύεται στο δοχείο αδρανείας της θέρμανσης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας στο όλο σύστημα.

Επίσης θα τοποθετηθούν περιμετρικά της κολυμβητικής δεξαμενής ανεμοπετάσματα καθώς και ισοθερμικό κάλυμμα κατά τις ώρες που αυτή δεν λειτουργεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Μαραθώνα και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι