ΔήμοιΔήμος Μάνδρας-ΕιδυλλίαςΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Ενας χρόνος από τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας

Ενας χρόνος μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής από κοινού με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ., ημερίδα με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και ακραία φαινόμενα: Ενας ανατροφοδοτούμενος κύκλος. Νέα δεδομένα ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΠΑ (Κτήριο, Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα) με κεντρικούς εισηγητές τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα με θέμα, «Κλιματική αλλαγή, υδρομετεωρολογικά φαινόμενα και ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ένα επιταχυνόμενο κύκλο καταστροφών» (ώρα: 10:30 π.μ.) και τον Δρα Γεωλογίας Μιχάλη Διακάκη με θέμα, «Η επιστημονική και τεχνική διάσταση των ακραίων πλημμυρών. Η περίπτωση της Μάνδρας» (ώρα: 10:45 π.μ.).

Θα προλογίσουν, ο αναπληρωτής πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΕΚΠΑ Ναπολέων Μαραβέγιας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκε ενώπιον των αιρετών και στελεχών των Δήμων Αττικής η μελέτη «ο πλημμυρικός κίνδυνος για τους Δήμους Αττικής» η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό της Π.Ε.Δ.Α από το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ευθυμίου Λέκκα.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι