ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ενα άγνωστο ναυάγιο βρέθηκε κοντά στην Κύθνο (ΦΩΤΟ)

Ενα άγνωστο ναυάγιο έφερε στο φως έρευα που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ερευνητής Κώστας Θωκταρίδης, το ναυάγιο εντοπίστηκε σε βάθος 110 μέτρων δυτικά της Κύθνου και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είχε γίνει έκρηξη στην πλώρη του πλοίου, ενώ είχε καταρρεύσει και η πρύμνη του.

«Η γενική εικόνα και η ιδιαίτερη ναυπηγική του ναυαγίου που δεν φέρει αμπάρια καταδεικνύει ένα πολύ παλαιό και κατά πάσα πιθανότητα, πολεμικό πλοίο», αναφέρει ακόμη ο Κώστας Θωκταρίδης, που μετά την υποβρύχια έρευνα, θα περάσει στην ιστορική προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα επιτρέψουν την ταυτοποίησή του.

Από την υποβρύχια έρευνα με υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα (R.O.V.) προκύπτει στο μεταξύ ότι το συνολικό μήκος του ναυαγίου, είναι περίπου 40 μέτρα.

Το ναυάγιο έχει χαμηλό προφίλ, μόλις τρία μέτρα ύψος, ενώ εντύπωση προκαλεί η μικρή απόσταση μεταξύ των εγκάρσιων ναυπηγικών γραμμών των νομέων (frame lines) που αποτελούν τον σκελετό του σκάφους.

Η πλώρη του ναυαγίου έχει κατεύθυνση βόρεια και σε απόσταση 30 μέτρων από την πρύμνη του ναυαγίου, βρέθηκαν συντρίμμια με μεγάλη διασπορά στο βυθό.

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί την αίσθηση ότι προκλήθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη επί του πλοίου, όταν αυτό ήταν στην επιφάνεια.

Ελάσματα (λαμαρίνες) από τις πλευρές και από το κατάστρωμα έχουν εκτιναχτεί εκτός ναυαγίου.

Από τις ζημιές που έχουν προκληθεί, εκτιμάται ότι βυθίστηκε πάρα πολύ γρήγορα.

 

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα