ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα στο Χαλάνδρι – Είχε γίνει στόχος και το 2014

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από τράπεζα στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι, τοποθέτησαν άγνωστοι στις 22:50 το βράδυ της Πέμπτης (9/3).

Οι δύο δράστες σύμφωνα με τις αρχές, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και πέταξαν σχεδόν εν κινήσει μια τσάντα μέσα στην οποία υπήρχε μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, μια κροτίδα και εύφλεκτο υγρό. Από την πυροδότηση του μηχανισμού προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο του υποκαταστήματος, όπως αναφέρει το Law and Order.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών το 2014. Στις 10 Δεκεμβρίου εκείνου του χρόνου, είχαν αποπειραθεί να πυροδοτήσουν βόμβα. Μάλιστα υπήρξε και ανάληψη ευθύνης από την ομάδα, «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης».

Σε προκήρυξη που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικών ιδεών, ο συντάκτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «στόχος είναι η «δημιουργία ενός κινήματος με αναρχικά χαρακτηριστικά» που θα «θα συνδέεται με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια» και «θα προωθεί και θα επεξηγεί την αναγκαιότητα της ένοπλης πάλης» και θα στηρίζει «ένοπλες οργανώσεις και ευρύτερες επιθετικές πρωτοβουλίες».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα