Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτα μέτρα του ΥΠΕΣ για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ειδική άδεια σε όλους τους εργαζομένους που έχουν ειδικές παθήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και ο αριθμός αυξάνεται, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, εν μέσω της επιδημίας του κορoναϊού στην χώρα.

Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να προσλάβουν κατά παρέκκλιση υπαλλήλους για τέσσερις μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οπως ανακοίνωσε ακόμη σε συνέντευξη τύπου μέσω διαδικτύου, θα δημοσιευτεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ειδική άδεια απουσίας στο δημόσιο.

Αφορά όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα (αρρύθμιστο διαβήτη, καρκίνο, ΧΑΠ κ.ά.) ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και για αυτό τον σκοπό έχει δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε Υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε εφόσον χρειαστεί, να μπορεί να λειτουργήσει με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε:

  • Οι προθεσμίες του δημοσίου όπως οι διοικητικές προσφυγές μετατίθενται κατά 2 μήνες. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου με τις υπηρεσίες και μόνο κατόπιν ραντεβού να προσέρχονται αυτοπροσώπως εφόσον κρίνεται απαραίτητο
  • Ενισχύεται το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με τους εργαζόμενους από τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς που έχουν κλείσει
  • Η καθαριότητα στους δήμους θα πρέπει να πραγματοποιείται σε δύο βάρδιες
Close