ΔήμοιΔήμος Περιστερίου

Εκστρατεία κατά της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), η κατάθλιψη αποτελεί σήμερα την τέταρτη συχνότερη αιτία αναπηρίας και αναμένεται να ανέλθει στη δεύτερη θέση το 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τούτο, είναι προφανές ότι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης έχουν σαφείς και σοβαρές κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου προσέθεσε στα 7 νοσήματα, το 8ο νόσημα της κατάθλιψης, ως νόσου που μπορεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής του ατόμου, ακόμα και να το οδηγήσει στο θάνατο.

Για την διάγνωση της Κατάθλιψης, το ΚΕΠ Υγείας έχει εντάξει στο λογισμικό του το ερωτηματολόγιο κατά Zung, που αφορά σε ηλικίες άνω των 18 ετών.

Για την εκστρατεία αυτή, θα υπάρξει η συνεργασία με τα ΚΕ.ΦΙ. (πρώην ΚΑ.ΠΗ.) του Δήμου, στα οποία θα αποσταλούν φάκελοι που θα περιέχουν την φόρμα των ΚΕΠ Υγείας και το ερωτηματολόγιο κατά Zung.

Θα ζητηθεί από τα μέλη των ΚΕ.ΦΙ., να συμπληρώσουν την φόρμα των ΚΕΠ Υγείας, (με όσα προσωπικά στοιχεία αυτοί επιθυμούν και μόνο υποχρεωτικό πεδίο το τηλέφωνο επικοινωνίας ή το e-mail τους) καθώς και το ερωτηματολόγιο.

Οι φάκελοι θα σφραγίζονται και θα επιστρέφονται στο ΚΕΠ Υγείας, όπου και θα αξιολογούνται. Ο δημότης θα παραλάβει τα αποτελέσματα ιδιοχείρως από το ΚΕΠ Υγείας ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσε.

Για την καλύτερη επικοινωνία της εκστρατείας θα τοποθετηθούν αφίσες σε όλα τα καίρια σημεία του Δήμου και θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες σε όλα τα ΚΕ.ΦΙ. του Δήμου Περιστερίου από ειδικούς επιστήμονες.

Υπεύθυνος της εκστρατείας κατά της κατάθλιψης είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας, καρδιολόγος Γ. Μπεκιάρης.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλ. 210-5783266 ή στο e-mail: kepygeias@peristeri.gr

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι