ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές “με μπόνους” από την πρώτη Κυριακή θέλει ο Μηταράκης

Ο Νότης Μηταράκης θέλει εκλογές με κλιμακωτά μπόνους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θεωρεί ως εθνικά υπεύθυνη στάση από τα κόμματα να συμφωνήσουν μεταξύ τους να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές με τον εκλογικό νόμο των επαναληπτικών εκλογών, δηλαδή με κλιμακωτό μπόνους. Και αυτό, λόγω της έντασης με την Τουρκία.

«Θα ήταν εθνικά υπεύθυνο να συμφωνήσουν τα κόμματα να ισχύσει από την πρώτη Κυριακή ο εκλογικός νόμος της δεύτερης, για να αποφύγουμε την αστάθεια μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Καθώς παραμένει η ένταση με την γείτονα».

Αυτό είπε αναφερόμενος στις εκλογές, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου το ίδιο είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, κλείνοντας όμως το συγκεκριμένο σενάριο.

«Δεν τίθεται θέμα εκτός από μια περίπτωση, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι βόμβα και συμφωνήσουμε από κοινού εκλογικό νόμο. Επειδή αυτό δεν θα συμβεί όμως, είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευθούμε στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο νόμο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στη σχετική φημολογία.

Τώρα, ο Νότης Μηταράκης ξαναβάζει το θέμα στο τραπέζι για εκλογές με μπόνους από την πρώτη Κυριακή.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα