ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα – Ανοίγει ξανά την 1η Ιουνίου

Με κάθε επισημότητα πλέον ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές 2023, καθώς λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου το Προεδρικό Διάταγμα που ανακοινώνει ουσιαστικά την διάλυση της Βουλής, θυροκολλήθηκε.

Το προεδρικό διάταγμα, περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την ημερομηνία συγκρότησης της νέας Βουλης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΦΕΚ η σύγκλιση της νέας Βουλής θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου και ώρα 11:00.Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν θα πρέπει να έχουν καταθέσει όλα τα πολιτικά κόμματα το όνομα και το σήμα τους

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου παρέδωσε τον μπλέ φάκελο που είχε τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές. Κατά τη συζήτηση του με την Πρόεδρο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την θητεία της και τόνισε πως οι εκλογές είναι «γιορτή της δημοκρατίας».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα