ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές 2023: Ο Σπύρος Πνευματικός εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας

Εκτός εκλογικού αγώνα τέθηκε, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων.

Η οικειοθελής αποχώρησή του από την «κούρσα» των εκλογών, του καθηγητή Ιατρικής Σπύρου Πνευματικού, έρχεται ως συνέπεια των δηλώσεών του περί διαλογής ασθενών και τη «μη περίθαλψη όσων πάσχουν από ασθένειες προχωρημένου σταδίου», ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα νοσοκομεία.

“Για έναν καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην Αιδηψό, ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) και ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα εάν εκλεγεί.

«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σπύρος Πνευματικός, μετά και τις δηλώσεις Μητοστάκη απολογήθηκε εκ νέου και έκανε γνωστή την παραίτησή του μέσω των social media.

Ο ίδιος αναφέρει: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της Ν.Δ. αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα