ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εκκληση σε πιστούς και κληρικούς να εμβολιαστούν, απευθύνει η Ιερά Σύνοδος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά το πέρας της Συνεδρίας της την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

“Mε αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού.

“Και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας”, αναφέρει.

Και προσθέτει:

Στην συνέχεια, μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ανυψώθηκαν σε Τιτουλαρίους Μητροπολίτες οι Βοηθοί παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι πρότινος Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Νεοχωρίου κ. Παύλος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Επικειμένης της Διαβεβαιώσεως των νεοχειροτονηθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, ο Μακαριότατος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στις εκκλησιαστικές ενθρονίσεις αυτών, δίδοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού”.

 Εκκλησιαστικοί κύκλοι: Η Εκκλησία τηρεί την τάξη

Εξάλλου με αφορμή όσα λέγονται περί της μη τήρησης επαρκών μέτρων για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού από πλευράς της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της.

“Η Εκκλησία τηρεί την τάξη”, επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα