ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εκκληση Χαρδαλιά στους κατοίκους των Ιωαννίνων για ευλαβική τήρηση των μέτρων

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την περιοχή

Εκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής απηύθυνε σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τους πολίτες των περιοχών αυτών, τα επόμενα 24ωρα να τηρούν «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης, μετά τηνέκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στα Ιωάννινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Ο υφυπουργός, αφού τόνισε σε όλους τους τόνους ότι τα τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται πειθαρχημένα τα μέτρα, επεσήμανε ότι γίνεται εντατικοποίηση έλεγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μάσκες και αποφυγή συγχνωτισμού.

«Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ναι μεν έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση και στην ανεμελιά, άλλα σε καταστάσεις επικίνδυνες, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε αρκετά βήματα πίσω και να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αυτών», ανέφερε με χαρακτηριστικό τρόπο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι βρίσκεται σε καθημερινή η επαφή με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι’ αυτό και καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Close