ΔήμοιΔήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Εκδήλωση προς τιμήν της Κικής Δημουλά

«Κι όσο οι λέξεις θα με αφήνουν, ακόμα να μιλώ, θα το υπενθυμίζω φωναχτά ότι οι λέξεις φταίνε»

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προς τιμήν της Κικής Δημουλά.

Ο αρχικός στίχος είναι από το ποίημα της ποιήτριας και ακαδημαϊκού με τίτλο «Άνω τελεία» από την ομώνυμη συλλογή της, εκδόσεις «Ίκαρος», 2016.

Ποιήματα της Κικής Δημουλά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά.

Η πρόεδρος Βασιλική Παπαϊωάννου και τα μέλη του παραρτήματος του Νέου Ψυχικού της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» προσκαλούν το κοινό στην τιμητική εκδήλωση που θα πλαισιώσουν εκλεκτοί ομιλητές και γνωστοί ηθοποιοί θα απαγγείλουν ποιήματά της.

Η Κική Δημουλά σε μία ομιλία της για την ποίηση όρισε ως εξής το ποίημα:

Βαδίζεις σε μιαν έρημο. Ακούς ένα πουλί να κελαηδάει. Όσο κι αν είναι απίθανο να εκκρεμεί ένα πουλί μέσα στην έρημο, ωστόσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να του φτιάξεις ένα δέντρο. Αυτό είναι το ποίημα.

Ποιήματα θα απαγγείλουν η Ελένη Ζιώγα, ηθοποιός και ο Δημήτρης Λιγνάδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική του δημιουργού Γιώργου Ανδρέου και ερμηνεία της Κορίνας Λεγάκη.

Συντονιστές θα είναι οι δημοσιογράφοι Πηνελόπη Γαβρά και Γιάννης Πολίτης και ομιλητές ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας ΕΚΠΑ, η Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου, μεταφράστρια και κριτικός, η Βίκυ Φλέσσα, κλασική φιλόλογος και δημοσιογράφος και ο Δημήτρης  Κοσμόπουλος, ποιητής, δοκιμιογράφος και διευθυντής του περιοδικού «Νέα Ευθύνη».

Ώρα εκδήλωσης: 18:30

Χώρος: Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων

Διεύθυνση: Ψυχάρη 10, Νέο Ψυχικό

Τηλέφωνο: 210-6712228, 210-6712555, 210-6712274

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι