ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Εκδηλώσεις στα σχολεία για το ασφαλές διαδίκτυο

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Έλα στη θέση μου», που απευθύνεται στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Η δράση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στα θέματα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, του σχολικού εκφοβισμού και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ώρα 18:30, 2ο Γυμνάσιο

«Η Φάρμα του Διαδικτύου», θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδένδρι», η οποία απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, 11:50-13:25, 4ο Γυμνάσιο

«ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=xenos», διαδραστική θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Τόπος Αλλού» για τους μαθητές της Γ’ τάξης των 3ου και 4ου Γυμνασίων.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Παρεμβάσεις στα τέσσερα Λύκεια του Δήμου από το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», όπου θα γίνουν συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τους Ψυχολόγους του Κέντρου έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

Ώρα 11:50-13:25, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση», θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Αγορά Πάτρας» με παράλληλη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα για τους μαθητές.

Η θεατρική παράσταση δημιουργήθηκε από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης «Θέατρο Αγορά Πάτρας» με 6 μονόπρακτα, τα οποία περιέχονται ως διηγήματα στο συλλογικό τόμο «Έλα στη Θέση μου» που εκδόθηκε από το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και περιέχει 20 ιστορίες-διηγήματα για την αλληλεγγύη.

Ώρα 20:00, στο 2ο Γυμνάσιο: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση», θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Αγορά Πάτρας» για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στο 2ο Γυμνάσιο

Ώρα 11:50-13:25, «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο», διαδραστική θεατρική παράσταση για τους μαθητές της Γ’ τάξης των 1ου, 2ου και 5ου Γυμνασίου.

Ώρα 18:30-20:30, Ημερίδα (στρογγυλό τραπέζι με επιστημονικές εισηγήσεις) υπό την επιστημονική εποπτεία του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Ώρα 20:30-21:00, Βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο μετά από αξιολόγηση της κοινότητας eSafety αναδείχτηκε πρώτο Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα που κατέκτησε το χρυσό επίπεδο πιστοποίησης eSafety για την ανάπτυξη ενός άριστου επιπέδου ψηφιακής ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η βράβευση θα γίνει από τον Άρη Λούβρη, εθνικό συντονιστή eSafety Label.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι