ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εκατοντάδες παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

6.180 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι την Πρωτοχρονιά, δηλαδή από 26 έως 31 Δεκεμβρίου, από την Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τυχόν παραβάσεις.

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, και όχι μόνο, μετά και την δημοσιότητα που έλαβε πρόσφατα η υπόθεση με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη ο οποίος κάπνιζε στο μαγαζί όπου τραγουδάει η Δέσποινα Βανδή.

Πάνω από 500 οι παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν 587 παραβάσεις σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα σε αυτό το πλαίσιο, το προαναφερθέν διάστημα, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 6.180 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 587 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα