ΔήμοιΔήμος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

Εικαστική έκθεση με θέμα «Μέλλον + Παράδοση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος» προσκαλούν το κοινό στα εγκαίνια της Έκθεσης «Μέλλον + Παράδοση» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Η Έκθεση περιλαμβάνει Έργα Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Γλυπτικής, Κεραμικής, καθώς και Έργα Παιδικής Δημιουργίας.

Καθώς οι Χώροι Πολιτισμού, τον 21ο αιώνα αλλάζουν μορφή, με την δημιουργικότητα πλέον να συνδυάζεται με τη γνώση, οι επισκέπτες καλούνται να συνδημιουργήσουν, να μοιραστούν και να αλληλεπιδράσουν.

Οι τοπικές ανάγκες και απόψεις κάθε κοινότητας θα βρίσκουν κοινό παρονομαστή σε ένα ευρύτερο χωρικό και θεσμικό πλαίσιο μέσω του πολιτισμού, για ένα κόσμο διαλόγου και ένα βιώσιμο μέλλον.

Έτσι, στόχος της Έκθεσης είναι να βρεθούν νέοι τρόποι να τιμηθούν οι πολιτιστικές συλλογές, ιστορίες και κληρονομιές, δημιουργώντας παραδόσεις με νέα νοήματα για τις μελλοντικές γενιές.

Παρουσιάζονται έργα:

Α) Ανεξάρτητων Εικαστικών και Εικαστικών και Καλλιτεχνών από τον Σύλλογο Εικαστικών Μεσογαίας (Βεργιέτη Τζένη- ζωγραφική,  Δρακούλη Σεβαστή- φωτογραφία, Εlessa- χαρακτική Ζεβγόλη Σοφία – Ζωγραφική, Θαλασσινή Δούμα- φωτογραφία, Katsiaficas Diane – Κατασκευή/εκτύπωση, Λυμπεραίου Χρυσάνθη – κεραμική, Μαντζουράνη Όλγα – ζωγραφική, Μπερτόλης Θώμας- γλυπτική, Παπαδοπούλου Θεοδοσία – μικτή τεχνική,  Παπανικολάου Μάρω – Κιούση- φωτογραφία, Ράνια Καραμούζη – φωτογραφία, Σταύρου Τίτα – ζωγραφική, Τριαντάφυλλου Αντώνης – γλυπτική)

Β) Έργα από τη μόνιμη συλλογή του Δήμου Μαρκοπούλου των Δημιουργών: Αγγελική Τσεβά, Κατσούδας Δημήτρης και Ιαβάτσω Νικόλας, Κρόκος Κυριάκος και  Ρεμπούσκος Χρήστος.

Γ) Επίσης, παρουσιάζονται φωτογραφικά έργα  από το τμήμα Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη των: Μαρία Χρουσάκη, Γιώργο Μανουσάκη, Νίκου Τομπάζη, Δημήτρη Χαρισιάδη, Γιώργου Μανουσάκη.

Δ) Στηρίζοντας τη θεματική της έκθεσης ως μέλλον της παράδοσης εκθέτουν τα Έργα τους τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής του προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους 2018-2019.

Ε) Ως φόρος τιμής θα εκτεθούν έργα του Χ. Ρεμπούσκου από τη συλλογή του Δήμου και του Ι. Πρόφη, έργα επικεντρωμένα στην ηθογραφία της περιοχής μας όπου τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα προηγηθεί των εγκαινίων.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 5 ως την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019: 9:00-13:00 και 17:30-20:00 (καθημερινές)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι