ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Νίκου Παππά

Στις 18 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται σε δίκη, για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Με βούλευμά του, το Δικαστικό Συμβούλιο είχε υιοθετήσει πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδεϊλίνη.

Ετσι λοιπόν, μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπει στο ίδιο δικαστήριο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, που σύμφωνα με όσα ο τελευταίος κατήγγειλε, είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Σύμφωνα με το υπ αριθμόν 4/2022 βούλευμα, αναγνωρίζεται ποινική ευθύνη και των δυο κατηγορουμένων για την οργάνωση και τους χειρισμούς τους στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και περί εικονικής συμφωνίας του με την εταιρία CCC.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή και η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Πάντως, ο εργολάβος τόσο στη Βουλή όσο και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια έπειτα από προτροπή του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον λιβανέζικο επιχειρηματικό κολοσσό CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος σχετικά με τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Από την δική του πλευρά, ο κ. Παππάς αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα