Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΔήμος ΎδραςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Εγκαίνια στο μονοπάτι Καμίνι-Βλυχός στην Ύδρα

Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος βρέθηκε στην Ύδρα, όπου μαζί με τους βουλευτές Α´ Πειραιά Γ. Γεννιά, Ε. Σταματάκη και Κ. Κατσαφάδος, τον δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Α. Καλύβας, τον γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου Ε. Τσακίρη, τον αντιδήμαρχο Ι. Μπελεγρή και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου μονοπατιού που συνδέει το Καμίνι με τον Βλυχό, το οποίο ονομάστηκε «Οδός Παναγιώτη Τέτση» προς τιμή του μεγάλου Υδραίου Ακαδημαϊκού και εικαστικού.

Στην εν λόγω εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, ο λιμενάρχης Ύδρας αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γ. Μανδαλάκης, διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ν. Αδαμοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, Μ. Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου και πλήθος κόσμου.

Το μονοπάτι που συνδέει τους οικισμούς Καμίνι–Βλυχό -μήκους 1χλμ. περίπου- που πρόσφατα ηλεκτροδοτήθηκε, εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες διερχόμενους τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής έγινε επιτέλους πραγματικότητα μετά από καθυστερήσεις πολλών χρόνων που οφείλονταν κυρίως σε διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.

Το εν λόγω έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και κάνει την μετακίνηση πολύ πιο ασφαλή, λαμβανομένου υπόψη ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα.

Το έργο έγινε με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων