Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου

 

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της επανέκθεσης του πρώτου ορόφου του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου που πραγματοποιήθηκαν στη Μύρινα Λήμνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου – Λήμνου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία ανάπτυξης μίας Ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τα Κάστρα του Βορείου Αιγαίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης στο έργο υποστήριξης και ανακατασκευής του Κάστρου της Μύρινας.

 

Ο χαιρετισμός της περιφερειάρχη

«Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου σε αυτή την εκδήλωση των εγκαινίων της επανέκθεσης του πρώτου ορόφου του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου.

Είμαστε περήφανοι γιατί σε έναν ανακαινισμένο χώρο με νέες υποδομές και με οδηγό σύγχρονες μουσειακές αντιλήψεις, εκτίθενται ευρήματα και δημιουργήματα που έρχονται από το μακρινό παρελθόν.

Ένας τόπος είναι πάντα αυτό που έχει προηγηθεί, αυτό που σήμερα υπάρχει, αυτό που οι άνθρωποι του παρόντος εργάζονται για να αντέξει στον χρόνο.

Ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές της Πολιόχης, της Ηφαιστίας, του Ιερού των Καβείρων, βρίσκουν εδώ έναν φιλόξενο χώρο.

Γιατί όσο και αν ένα Μουσείο είναι ο παγωμένος χρόνος της ιστορίας, αυτός ο χρόνος ζωντανεύει και συνδέεται με το σήμερα κάθε φορά που ένα επισκέπτης ρίχνει τη ματιά του σε ένα δημιούργημα του πριν.

Εδώ στον υπέροχο τόπο που ζούμε θα μιλάει πάντα δημιουργικά και το παρελθόν και το παρόν.

Θερμά συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλο Τριανταφυλλίδη και τους συνεργάτες του.

Κοινή προσπάθεια όλων μας παραμένει η υλοποίηση του μεγάλου έργου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Λήμνου.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να αναφερθώ και σε ένα καλό νέο, το γεγονός ότι ήδη ξεκινήσαμε με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τη διαδικασία ανάπτυξης μιας Ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τα Κάστρα του Βορείου Αιγαίου, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης στο μεγάλο έργο υποστήριξης και ανακατασκευής που τόσο έχει ανάγκη το Κάστρο της Μύρινας, το μεγαλύτερο Κάστρο του Αιγαίου που βλέπουμε να δεσπόζει απέναντί μας».

 

Προτεινόμενα