Αρθρογραφία

Εφυγαν τα… βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλαξε το κλίμα

Οι εκλογές του περασμένου Ιουλίου “ξεκλείδωσαν” τις εξελίξεις για τη χώρα και ήρθαν σε συνέχεια των τριών… χαστουκιών της 26ης Μαίου.

Ο ειρωνικός και αυθάδης Τσίπρας που είχε του… χεριού του τον Μητσοτάκη, έφαγε 4 ηχηρά χαστούκια μέσα σε 42 ημέρες!

Βέβαια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Το πιο ηχηρό χαστούκι όμως για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε τώρα είτε το 2015, έρχεται την επόμενη μέρα.

Η απλή και αυτονόητη λειτουργία που πρέπει να διέπει ένα κυβερνητικό σχήμα φάνηκε από τις πρώτες ώρες.

Η προετοιμασία της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει από το 2016 και οι βάσεις γι αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται σήμερα, είχαν τεθεί από το 2017.

Οσα έχουν συμβεί στις 50 τελευταίες ημέρες, αποτελούν το μεγαλύτερο χαστούκι για την προηγούμενη διακυβέρνηση και προσωπικά για τον πολιτικό τυχοδιώκτη Τσίπρα.

                Μέσα σε αυτές τις 50 ημέρες:

 1. Είδαμε τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, διευκολύνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης ώστε να περιοριστεί η ζημιά που προκλήθηκε το 2015 από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και να μετριαστούν οι δυσμενέστατες επιπτώσεις σε βάθος 40 ετών!
 2. Είδαμε τον δείκτη οικονομικού κλίματος σε σταθερά ανοδική πορεία τον Ιούνιο, όταν η αγορά προεξοφλούσε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που ήδη είχαν προκηρυχθεί μετά την ήττα Τσίπρα στις τριπλές εκλογές της 26ης Μαίου. Μάλιστα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007!
 3. Είδαμε μέσα σε τρεις μήνες να επιστρέφουν καταθέσεις σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που είχε να συμβεί από το 2014 επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
 4. Είδαμε να αίρονται πλήρως τα capital controls και ειδικότερα στο νευραλγικό σκέλος των επιχειρηματικών συναλλαγών, μόνο και μόνο με την αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την εξουσία.
 5. Είδαμε το Χρηματιστήριο Αθηνών να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις για την οικονομία και ο Γενικός Δείκτης να επιστρέφει σε υψηλό 5 ετών.
 6. Είδαμε την Ελληνική Αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και περιπολικά. Το ίδιο συνέβη και με τα πυροσβεστικά μέσα και τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, ο οποίος είχε να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών των τελευταίων πολλών ετών, κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίο…
 7. Είδαμε να μπαίνει τέλος στην αλητεία της κατάχρησης του ασύλου στους πανεπιστημιακούς χώρους και να συλλαμβάνονται κακοποιοί που τους χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια τους και… βιλαέτια τους.
 8. Είδαμε να μεταφέρονται εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από κατειλημμένα κτίρια ιδιωτών. Κάποιοι “ευαισθητούληδες” που για λόγους βλακείας ή ιδίου οφέλους θεώρησαν ότι τα καθαρά δωμάτια και οι δομές φιλοξενίας όπου μεταφέρθηκαν με την παρέμβαση της Πολιτείας, συνιστούν βάναυση κακοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Προφανώς, οι άθλιες συνθήκες για κάποιους… ψευτοανθρωπιστές εξασφάλιζαν κονόμες μέσω των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΗΕ ή η όλη κατάσταση βόλευε κάποιους για τις ύποπτες συναλλαγές τους…
 9. Είδαμε τι σημαίνει να φτιάχνεις επιτελικό κράτος χωρίς χαρτούρα και μόνο με τη χρήση της τεχνολογίας, μέσα από ένα απλό και ευκολονόητο νόμο, ο οποίος εφαρμόζει το αυτονόητο. Τα αποτελέσματά του θα φανούν στο άμεσο μέλλον.
 10. Είδαμε να αποκαθίσταται το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και οι ξένοι ηγέτες να συνειδητοποιούν ότι έχουν να κάνουν με έναν κανονικό πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση κανονικών ανθρώπων.
 11. Είδαμε να γίνονται γρήγορες παρεμβάσεις στα φορολογικά, έτσι ώστε να υπάρξει μια μικρή ανάσα για τους πολίτες, για παράδειγμα μέσα από τον ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα καλλιεργούνται θετικές προσδοκίες για την οικονομία και τα οικονομικά των νοικοκυριών τα επόμενα χρόνια.

Τα παραπάνω είναι τα πιοχοντρά απ’ όσα είδαμε κατά τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Υπάρχουν και άλλα μικρότερα, τα οποία παραπέμπουν σε επιστροφή στην κανονικότητα και έπονται πάρα πολλά άλλα, μεγάλα και μικρά, τα οποία θα μας επαναφέρουν στον σωστό δρόμο. Βεβαίως, δεν υπάρχουν αυταπάτες.

Επί 50 μήνες, τα βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσαν λόγω ηλιθιότητας, ζημία και διαφυγόντα έσοδα τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσαν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας έως το 2115, διέλυσαν τη ΔΕΗ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκάλεσαν τεράστια ζημία στο τραπεζικό σύστημα, χτύπησαν ανελέητα τη μεσαία τάξη, εξαθλίωσαν ακόμη περισσότερο τους “πτωχοποιημένους” πολίτες και για το μόνο που νοιάστηκαν ήταν οι καρέκλες της εξουσίας για να βολεύονται τα σόγια τους και οι… αγαπητικοί με τις αγαπητικές τους.

Επί 50 μήνες διαπιστώσαμε εν πολλοί ότι είχαμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό με ανθρώπους που δεν είχαν προσόντα και ούτε νερό δεν θα τους εμπιστευόταν κάποιος για να του φέρουν.

Αθλια βιογραφικά και φτωχός εργασιακός βίος χωρίς περγαμηνές έβλεπαν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

Οι άχρηστοι… τρύπωσαν στην εξουσία και φόρτωσαν αναίτια με τεράστιο κόστος τις επόμενες γενιές.

Δαιμονοποίησαν την αριστεία και είπαν ότι η καριέρα είναι χολέρα.

Μόνο που δεν ξέρουμε εάν για μια σοβαρή πάθηση θα πήγαιναν σε κάποιον τσαρλατάνο ή σε έναν γιατρό με σπουδές και περγαμηνές.

Κακά τα ψέματα, η κατάσταση που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εχει πάρει πολλές “καυτές πατάτες”, όπως τους 100.000 πλειστηριασμούς που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα Καμμένου, μια χαοτική κατάσταση με τις συντάξεις και τη ΔΕΗ και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Η εμπειρία των 50 μηνών της παραμονής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι τραυματική.

Αποκάλυψε σε όλο το μεγαλείο το “επάγγελμα αριστερός” μαζί με τους τυχοδιώκτες λαϊκοδεξιούς των ΑΝΕΛ.

Η χώρα πρέπει να  βρει τον δρόμο της και θα τον βρει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταδικασμένη να πετύχει και θα πετύχει.

Οσα είναι να γίνουν θα γίνουν.

Η κανονικότητα και η νομιμότητα θα κυριαρχήσουν παντού.

Αυτά που ήξεραν κάποιοι με τη δική τους ανώμαλη πραγματικότητα, καλύτερα να τα ξεχάσουν.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλον πολύτιμο χρόνο.

Τα βαρίδια που μας κυβέρνησαν επί 50 μήνες προκάλεσαν τεράστια ζημιά.

Δεν μπορεί η χώρα να ανεχθεί στο μέλλον και άλλους τέτοιους τσαρλατάνους και τυχοδιώκτες.

Εκτός αν θέλει ο λαός, οπότε, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας…

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

email: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αρθρογραφία