ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εχασε την πέμπτη θέση για 600 άτομα ο Πειραιάς!

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Πειραιάς ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής όμως, έπεσε στη έκτη θέση, γιατί τον πέρασε η Λάρισα, που βρέθηκε με 600 μόνιμους κατοίκους περισσότερους.

Συνεπώς, η σειρά κατάταξης πλέον των μεγάλων πόλεων της χώρας διαμορφώνεται ως εξής: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πειραιάς.

Κάποτε, ο Πειραιάς ήταν η τρίτη πόλη σε πληθυσμό, ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες είχε μαζική… διαρροή κατοίκων και έφτασε σήμερα να είναι έκτος, να έχει χάσει δηλαδή τρεις θέσεις.

Τη δεκαετία 2011-2021, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, παρατηρήθηκε… φρενάρισμα της πληθυσμιακής διαρροής της πόλης, αφού η μείωση των κατοίκων ήταν της τάξης μόνο του 0,07%.

Κατά συνέπεια, ο Πειραιάς αρχίζει να ανακτά κατοίκους έπειτα από πολλές δεκαετίες και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, προφανώς γιατί δείχνει ότι ανοίγουν δουλειές, βελτιώνεται το επίπεδο διαβίωσης και ασφάλειας και βεβαίως αρχίζει η πόλη να γίνεται ελκυστική.

Με την έλευση του μετρό δε και την ολοκλήρωση των επενδύσεων που ήδη εκτελούνται, θεωρείται σίγουρο ότι ο Πειραιάς θα διεκδικήσει στο μέλλον και πάλι τη θέση που κατείχε…

Νίκος Παρασκευάς

Πηγή: paron.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα