ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δυσάρεστα νέα για το γαϊδουράκι – Οδηγείται σε ευθανασία

Το γαϊδουράκι στην περιοχή Γραμμένο, δυστυχώς αναμένεται να οδηγηθεί σε ευθανασία.

Το άτυχο ζώο  σύρθηκε από το αγροτικό αυτοκίνητο του Αντιδημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων και προκάλεσε πανελλαδικές συζητήσεις. αλλά και μεγάλη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά, έχει  μεγάλη υποθερμία και τρομερή δυσκολία στην αναπνοή.

Ο ειδικευμένος επιστήμονας ο οποίος μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, μετέβη στο σημείο αποφάσισε προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το ζώο  να προχωρήσει σε ευθανασία.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για την σωτηρία του σύμφωνα με όσα αναφέρει το epiruspost.gr. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει», είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν, σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Πηγή: epiruspost.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα