ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Δυο θέματα για την ισότητα και τη συνύπαρξη

Η εξαιρετική Ψηφιδογράφος και Εκπαιδευτικός Αναστασία Νικολάου, γεμάτη πίστη στο χρώμα και τις συμβολιστικές του προεκτάσεις, με δυο ευφάνταστες συνθέσεις, μας δίνει πάθος και θάλασσα, πίστη και ουρανό, αίμα και αφοσίωση, σε εκατοντάδες μικρές εκρηκτικές ενώσεις, που ως ένα, συνθέτουν το βάθρο επάνω στο οποίο η μοναδική VODKA ABSOLUT, υποκλίνεται εμπρός στη μεγαλύτερή της νίκη.

Την ισότητα, την παρέα, την ενότητα, μα και το ίδιο το νόημα της κοινωνικής συνύπαρξης και συναναστροφής.

 

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ

Ισότητα των φύλων

Από το θερμό και εκφραστή του πάθους… το κόκκινο, ταΐζεται σε στάλες ζωής (ψηφίδες) η κατανόηση, το μοίρασμα, η αρμονία και η επιθυμία.

Και ας κρύβεται πάντοτε λίγο παράμερα το ψυχρό μιας κάποιας επικράτησης.

Μα σαν τα  χέρια άφοβα αγγιχτούν, δίχως χρέη και υπόλοιπα, ως ένα γεννιέται η ανιδιοτέλεια, ο έρωτας, μα και η ισότητα, που η ίδια η πίστη στον άνθρωπο επιφέρει.

Τότε σαν από θαύμα η ευτυχία γίνεται αδιαπραγμάτευτη και με ένα ποτήρι VODKA ABSOLUT, η ισότιμη ετούτη ένωση άνδρα και γυναίκας, καθαγιάζεται με φυσικότητα.

 

 

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ισότητα των ανθρώπων

Ανασυνθέτοντας ουρανό και θάλασσα από ψηφίδες σε αποχρώσεις του μπλε, οι σφυγμοί της μοναξιάς, της σύγκρουσης και της διαφορετικότητας πέφτουν, ενώ η φιλία, η αφοσίωση, η ελπίδα και η ενότητα ανεβαίνουν και το ποτήρι της ύπαρξης γεμίζουν με την αναπότρεπτη ευδιαθεσία τους.

Η VODKA ABSOLUT είναι μια στάλα γέλιου στις ψυχές, που διακαώς ζητούν το μοίρασμα, τη ζεστασιά και την ανθρώπινη τρυφερότητα… για να ζυμωθούν ως ένα.

 

 

Κείμενο
Βασίλης Κοκκώνης
Εικαστικός, Συγγραφέας και Κριτικός Θεάτρου
Close