ΕπικαιρότηταΚόσμος

Δυνατή έκρηξη προκάλεσε πανικό στην Ουάσινγκτον

White House, Pennsylvania Avenue Northwest, Washington, DC, USA – Photo by René DeAnda on Unsplash

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στην περιοχή της Ουάσιγκτον, όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, ο δυνατός κρότος ακούστηκε μέχρι τη Βόρεια Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, ωστόσο κανένας αξιωματούχος δεν έχει δώσει κάποια επαρκή εξήγηση μέχρι στιγμής.

Γύρω στις 15:30 την Κυριακή (τοπική ώρα), οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι άκουσαν ένα τεράστιο κρότο στην πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά εκατοντάδων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εικασίες σχετικά με την αιτία. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για σεισμό.

Αναφέρεται ότι η αστυνομία κάλεσε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και άλλους φορείς για περισσότερες πληροφορίες. «Δεν υπήρξε κανένα επαληθευμένο περιστατικό οποιουδήποτε είδους, και ελέγχουμε με συναρμόδιους φορείς. Θα ενημερώσουμε εάν βρεθούν περαιτέρω πληροφορίες», ανέφερε σε tweet του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπάουι.

Η πρώτη εξήγηση

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είπε ότι δεν υπάρχει απειλή αυτή τη στιγμή, αλλά δεν δόθηκε καμία αιτία. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές αναφέρουν πάντως ότι ασκήσεις αεράμυνας που πραγματοποιούνταν πάνω από την Ουάσιγκτον, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια προκάλεσαν ηχητική έκρηξη.

Η ηχητική έκρηξη προκαλείται όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος -γνωστός και ως sonic boom- που μοιάζει με εκείνον μιας μεγάλης έκρηξης. Όταν πραγματοποιείται το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα