Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Δράσεις ναυταθλητισμού για παιδιά στη λίμνη Δοϊράνη

Κοινές δράσεις ναυταθλητισμού, οικοτουρισμού και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με χρόνιες παθήσεις, από την Κεντρική Μακεδονία και τη Βουλγαρία, διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Συμμετέχω Ισότιμα» του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:00 το πρωί στη Λίμνη Δοϊράνη, με την υποστήριξη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Πυλαίας – Χορτιάτη, της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» και του φορέα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Παιδιά με χρόνιες παθήσεις από την Κεντρική Μακεδονία και το Πετρίτσι της Βουλγαρίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ναυταθλητισμού, οικοτουρισμού και δημιουργικής απασχόλησης ενώ τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει χορευτικό συγκρότημα από το Πετρίτσι της Βουλγαρίας.

«Συνεχίζουμε δυναμικά δίνοντας ευκαιρίες για ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό, την εκδρομή και το παιχνίδι σε παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συνεργαζόμαστε με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και, με την πολύτιμη στήριξη πολλών φορέων, εντάσσουμε στις δράσεις μας και παιδιά από τη γειτονική μας χώρα.

Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τη δράση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά», δήλωσε σχετικά ο συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.

 

Προτεινόμενα