ΕπικαιρότηταΚόσμος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Ουάσινγκτον!

Photo by Twitter @ABC

Μέσα σε έναν κλοιό μέτρων ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 στο Αμερικανικό Κογκρέσο η συζήτηση για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εγκαλείται πως ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον που είχε είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει έτσι ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Στο μεταξύ, οι εικόνες από το Καπιτώλιο κάνουν τον γύρω του διαδικτύου και απεικονίζουν την Εθνοφρουρά να έχει κατακλύσει το χώρο και να θυμίζει στρατόπεδο, καθώς υπάρχουν ανησυχίες στις Αρχές για επεισόδια από υποστηρικτές του Τραμπ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την υπόλοιπη Ουάσινγκτον – έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Η πρωτεύουσα θα είναι «αστακός» και την εβδομάδα της τελετής ορκωμοσίας του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η εταιρεία Airbnb που ειδικεύεται στην ενοικίαση καταλυμάτων σε ιδιώτες, ανακοίνωσε πριν κάποιες ώρες ότι ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της την περίοδο αυτή.

«Η Airbnb θα ακυρώσει τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της τελετής ορκωμοσίας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 


Για να μην μένετε πίσω στην ενημέρωση, ακολουθήστε το inthecity.gr στα social media…

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Twitter!

Βρείτε μας στο Youtube!


 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα