ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δραγασάκης και Τσακαλώτος λένε «ναι» σε συγκυβέρνηση έστω και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμφανίστηκε θετικός σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το επιδιώξουμε. Θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είμαστε…», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επίλογος» και όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν θέλει την κυβέρνηση ηττημένων, απάντησε: «Αμα έχουν τρία κόμματα 47% ή 48% τι ηττημένοι θα είναι; Εδώ έχουμε κυβερνήσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά… Εδώ τη Νέα Δημοκρατία δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 35% ή 36%».

 

Γιάννης Δραγασάκης

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε σημειώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί ενεργητικά τα συνταγματικά δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψουν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε μάλιστα σε συνέντευξή του ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα!

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica tv.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρξει άλλος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του κόμματος ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε: «Εάν μιλάμε για κανονική κυβέρνηση και όχι ειδικού σκοπού, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον επικεφαλής του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 10 Απριλίου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλο κόμμα, αν η παράταξή του δεν αναδειχθεί πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση». «Λέω “όχι” σε κυβέρνηση ηττημένων», είχε αναφέρει και σημείωνε: «Είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση, είναι η νίκη στις εκλογές».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα