ΔήμοιΔήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Δωρεάν μαθήματα στην “Ορχήστρα των Ανέμων”

Τι συμβαίνει όταν ταυτόχρονα ο λόγος συνδυάζεται με κίνηση και η μουσική με το τραγούδι; Με ποιους τρόπους το σώμα μετατρέπεται σε μουσικό όργανο;

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ) δίνει την απάντηση με την «Ορχήστρα των Ανέμων».

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες πειραματίζονται με τη μελωδία και τον ρυθμό. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στnν αίθουσα της ορχήστρας στο Κέντρο Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη (Κύπρου 9).

Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν τη χρήση μουσικών οργάνων Orff όπως φλογέρα, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα και καλλιεργούν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές ανάγκες τους.

Η ορχήστρα έχει πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα στο είδος της ορχήστρα που καταφέρνει να συνδυάζει την μουσική, την κίνηση, τον λόγο και τον ρυθμό σε ένα σύνολο.

Μέσα από ομαδικά και βιωματικά μαθήματα, τα μέλη της «Ορχήστρας των Ανέμων» μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να αλληλεπιδρούν με τρόπο μη λεκτικό σ’ένα ταξίδι εναλλαγής ήχων.

Παράλληλα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους καλλιεργώντας τη ρυθμική αντίληψη και ενισχύοντας τη μουσική μνήμη.

Από το 2011 έως σήμερα η «Ορχήστρα των Ανέμων» έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, φεστιβάλ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, συμμετείχε ως μοναδική ορχήστρα στην εκδήλωση για τα «30 χρόνια ORFF» και παραστάσεις της έχει βιντεοσκοπήσει και ηχογραφήσει η ΕΡΤ.

Μουσική διδασκαλία: Βιβή Ρουμιάν

Πληροφορίες- εγγραφές: ΔΗΚΕΝΙΡ (Κύπρου 7), τηλ. 210 4819007-2104821555 (ώρες 10:00 π.μ. – 21:00)

Email:  orch.t.anem@gmail.com

Τα μαθήματα είναι δωρεάν!

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι